JoPS osoitti vahvaa taistelutahtoaan - Blackbirdin johto suli lopussa

4.9.2015 22:14

JoPS ja jyväskyläläinen FC Blackbird tarjosivat perjantai-iltana jännittävän kamppailun Mehtimäen tekonurmella. Ottelusta muodostui kevätkierroksen ottelun toisinto, sillä JoPS nousi 1-2-tappioasemasta tasoihin lisäajalla. Tällä kertaa loppulukemat 2-2 (1-0) viimeisteli Hans Ekroos, kun pelikello näytti 91 minuuttia.

Ottelu oli JoPSille toinen tämän viikon aikana. Päävalmentaja Juha Maaranen oli suojattiensa taisteluun erittäin tyytyväinen.

- Valmentajan on nyt otettava hattu päästä ja kiitettävä sekä kehuttava joukkuetta. Joukkue ei antanut yhtään periksi ja jätti kyllä kaiken ja vähän enemmänkin kentälle.

JoPSin tulokset ja peliesitykset ovat vaihdelleet kauden mittaan, mutta varsinkin peliesitysten ja asenteen suhteen trendi on ollut nouseva.

- Nyt pystytään pelaamaan voitosta joka ottelussa, kun lepsuilu on poissa, Maaranen totesi.

Helpolla piste ei toki perjantai-iltana tullut. JoPS oli alussa hieman lähtötelineissä, kun taas vierailija Blackbird otti nopeasti pallonhallinnan itselleen. Avauspuoliajalla JoPSin keskikenttä ei pysynyt tarpeeksi tiiviinä ja jyväskyläläisvieraat saivat keskustan helposti haltuunsa.

Varsinkin erikoistilanteet JoPS pyrki pelaamaan lähelle maalia tarkoituksenaan aiheuttaa hässäkkää JoPSilaisille tutun Petteri Säntin vartioimalle Blackbird-maalille. JoPS saikin sivurajaheiton jälkitilanteesta avausosumansa. Iiro-Pekka Naakka pelasi nopeasti heitetyn sivurajan jälkeen korkean pallon rangaistusalueelle, johon Säntti ei saanut otetta. Erno Pennanen suti irtopallon maalia kohti, minkä vieraiden puolustus selvitti, mutta jatkopallo kimposi Markus Kuivalaisen jalkaan, joka viimeisteli taukolukemat 1-0.

Toiselle jaksolle JoPS muutti hieman ryhmitystään ja saikin rivejään tiiviimmäksi. Tunnin kohdalla isännät kuitenkin nukahtivat ja vieraiden vaaralliseksi tiedetty Eetu Parpala pääsi pujottelemaan vapaasti tekopaikkaan ja laittoi pallon kauniisti takayläkulmaan ohi Mikko Sokkasen.

JoPSin pakka meni jälleen kerran sekaisin vastustajan osuman jälkeen ja Parpalan osumasta alkoi joensuulaisten näkökulmasta illan sekavin vaihe. Lopulta vieraat saivat ansaitsemansa johtomaalin, kun Hans Ekroos rikkoi boksissa Parpalaa. Tilanteesta seuranneen pilkun laittoi verkkoon Jose Ikonen.

JoPS ei kuitenkaan antautunut, vaan painoi lopussa pelin väkisin vieraiden päätyyn. Taistelu palkittiin lisäajalla, kun Hans Ekroos livahti nokakkain Säntin kanssa ja viimeisteli riemukkaan tasoitusosuman.

- Toinen peli viikon aikana näkyi ehkä hiukan joukkueen otteissa ja toisaalta kyllähän meillä jalkoja kentältä tänään puuttuikin, Maaranen totesi ja viittasi pelikiellossa olleiden Kalle Kajanderin ja Timo Voutilaisen poissaoloihin.

- Kaveri pelasi hyvin omaa peliään ja me omaamme. Höynässä ei oltaisi pärjätty, mutta jalkapallossa tehtiin omat jutut hyvin ja sillä otettiin piste.

JoPSilla on sarjaa jäljellä kolmen ottelun verran. Viikon kuluttua on tarjolla Joensuun herruus, kun JoPS kohtaa Rantakylässä SC Riverballin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa päättyi maalittomana.

Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811